divendres, 25 d’abril del 2008

Les portades i els temes que m'agraden

Aquest diumenge 20 d'abril el diari Avui titula en portada que la crisi econòmica "porta més gent a preparar oposicions".

El diari aposta per tractar un dels temes fonamentals de l'actualitat d'aquest dia que és "un" per no dir "el" que ens afecta més a tots d'una manera immediata. La desacceleració econòmica és un fet molt preocupant per tots i amb aquesta portada s’ha buscat la part més propera i fàcil de digerir pel lector.


Donar la volta

El que fa el diari Avui és, tal i com es diu en argot periodístic, "donar la volta al tema" és a dir, que toquen aquell “ítem” d'actualitat però ressaltant un aspecte que tota la resta de premsa no tracta. El diari va més enllà i ha fet un esforç per buscar una conseqüència a la crisi. A més a més desenvolupa l'aspecte que, segurament, toca a més gent. Periodísticament també hi ha un altra punt important a senyalar, amb aquest titular el rotatiu s'atreveix a apostar per un tema propi per “obrir” el diari del diumenge. No estem parlant d'una portada qualsevol sinó de la portada més llegida de la setmana.


Què diu l'article?

L'article comença explicant que l'estabilitat laboral és el punt més valorat pels treballadors segons diversos estudis. Per tant, el que han fet és recollir una tendència que els estudis ja indiquen des de fa temps i l’han convertit en notícia.

L'Avui es vol desmarcar de la resta amb aquest tipus de temes? No té més remeis per fer-se un forat que buscar temes diferents? O simplement creu que fer periodisme vol dir buscar la notícia i fugir del que toca i diran tots?.


La portada del diari Avui (PDF)


Bona feina

Sigui el motiu que sigui l'aposta és encertada ja que ara el diari acull nous lectors que potser no triaran el diari en primera opció però el tindran en compte... perquè l’Avui informa d'aquell aspecte diferent de la notícia.