divendres, 2 de maig del 2008

La sequera és un problema més social que polític

Tots ho diuen i tothom ho afirma però realment no s’ha fet oficial. Aquest diumenge 13 d’abril el diaris, les ràdios, les televisions i agències de comunicació s’empasten la boca assegurant que Zapatero i Montilla han tancat un acord per solucionar el problema de sequera. La solució d’or es diu: interconnexió de xarxes des de Tarragona fins a Barcelona. Es tracta de fet d’un minitransvasament de l'Ebre amb una canonada d’uns 60 km de llarg i gairebé un metre i mig de diàmetre.


Anem a pams

Començarà als dipòsit del barri de Sant Pere i San Pau de Tarragona i acabarà a Olèrdola a la comarca de l'Alt Penedès i tot el recorregut el farà paral·lel a l’autopista AP7. La sequera s’ha convertit en la seva vessant política amb el gran tema de l’any que enfronta govern, govern espanyol, membres dels diferents partits i representats, en alguns casos, d’un mateix partit. Ara el cop

d’efecte, que tècnicament ha d’oficialitzar Montilla aquesta setmana, tothom l’ha avançat aquest cap de setmana però cap dels mitjans de comunicació hi ha volgut buscar l’altra cantó de la notícia. Dit d’una alta manera, tots els mitjans acaronen els avanços polítics del problema de la sequera però cap en busca la conseqüència social.


Canvi de rumb

La tensió social per la falta d’aigua se l’ha emportat la faceta política i molt sovint s’oblida la part més social i humana. Sense voler recordar l’etapa de l’Estatut la sequera se l’han quedat els polítics, que són els que l’han de solucionar però si us plau, no oblidem que el tema és un problema precisament per la seva implicació social que comporta i no pot ser que moltes vegades ens la deixem. És mot important que els periodistes es plantin i deixin de subscriure el que diuen des de dalt. Un canvi necessari dels nostres mitjans ve per l’aproximació de les notícies als afectats que, com sempre, són els de baix.